Rúdkarnis

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

A rúdkarnis:

Ez a hagyományos karnis szerkezet típus nagyon kedvelt árnyékolástechnikai kellék manapság is. Széles választékának köszönhetően egyaránt használható klasszikus és modern belső térben. 

A rúdkarnisok színei, anyagai:

Az igényeknek megfelelően fém és fa, illetve fényes és matt kivitelek közül válogathatunk. Ezen belül többféle fa minta (bükk, tölgy, fenyő, zebrano, stb.) és sokféle fém (acél, matt-króm, alumínium, réz, antik-réz, bronz, króm, stb.) áll rendelkezésünkre. 

A fa és fém anyagokat párosíthatjuk is, pl. fa karnisrúdra fém végzárókat teszünk. Sőt, már gyárilag is rendelkezésre állnak fa-fém karnis kombinációk.

Rúdkarnisok többféle színben, árnyékolástechnika - Arnyekoljunk.huKróm színű, dupla rúdkarnis, árnyékolástechnika- Arnyekoljunk.huA fa rúdkarnisok többféle színben, árnyékolástechnika - Arnyekoljunk.hu

Méretkategóriák:

A karnisoknak a jó megjelenésen kívül erősnek is kell lenniük. Ezért fontos, hogy a megfelelő rúdátmérőt és konzolokat használjuk. Az anyagok súlyától és a fesztávtól függően 16, 19, 28 mm átmérőjű rudakat használhatunk. 

A rúdkarnis árnyékoló kiegészítői:

A lényeg itt is a részletekben rejlik. A különböző karnis végzárók, tartó konzolok, de még a karikák is beleszólnak az összképbe. Ezek a legtöbb esetben össze vannak válogatva egy-egy szettbe, de mindenki szabadon engedheti a fantáziáját és egyedileg is összeállíhatja. 

 

Mire figyeljünk ?

A rúd karnis szerkezet konzoljai jellegüknél fogva gátolják a függönyök szabad mozgását a rúd teljes hosszában. Ezért a függöny anyagokat ennek megfelelően kell varrni. Ezt a problémát kiküszöbölhetjük belső sínes karnis rudakkal, amelyek segítségével a függönyök ugyanúgy mozgathatók, mint az alumínium síneken. De vastagabb karnisrudak használatával a konzolokközötti távolság is nőhet.

 

Amennyiben a nyílászáró alatt radiátor van, úgy figyelnünk kell arra, hogy a belső (a fényáteresztő függönyt tartó) karnisrúd ne essen annak a síkjába. Ebben az esetben a függönynek ,,hasa" lesz. Ezt a karnisok konzoljaira szerelt hosszabbítóval oldhatjuk meg.

Így viszont már túl messze kerülünk a faltól... Természetesen erre is van megoldás! A karnisrudak végére behajlítható toldóelemet helyezünk és így a függöny a falig behúzható, eltüntetve a rést.

Ráncolt függöny ringlikkel rögzítve, árnyékolástechnika - Arnyekoljunk.huRáncolt függöny műanyagbetétes karnis karikákon, árnyékolástechnika - Arnyekoljunk.huRáncolt függöny fülekkel rögzítve, árnyékolástechnika - Arnyekoljunk.hu

A rúd karnisok kínálatát tekintse meg bemutatótermünkben!

 

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Gato Negro Kft. | 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |