Fényáteresztő függöny

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

Ami mindennek az alapja: a fényáteresztő függöny

Milyen funkciói és tulajdonságai vannak? 

A fényáteresztő függöny fő feladata a dekoráció nem az árnyékolás, mégpedig olyan módon, hogy megmaradjon a belső tér világossága. Ettől függetlenül a fényáteresztő függöny is megakadályozza a belátást, amennyiben belül sötétebb van, mint kívül. A betekintés teljes megakadályozásához mindenképpen sötétítő függönyre van szükségünk. 

Fényáteresztő függönyök különböző módokon rögzítve, lakástextil - Arnyekoljunk.huFényáteresztő függönyök többféle megoldásban, lakástextil - Arnyekoljunk.huSzínes voile függöny anyagok, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

A fényáteresztő függönyök típusai:

A sötétítő függönyökhöz hasonlóan ezeknek a lakástextileknek is óriási a választéka. A textileket anyaguk, fényük, textúrájuk, mintájuk alapján csoportosíthatjuk.

Voile függöny:

Könnyen kezelhető, viszonylag sűrű anyagű függöny, amelynek rengeteg egyszínű és mintás változata létezik. Leggyakrabban ráncolt függönyként alkalmazzuk, visszafogott fényének köszönhetően remekül passzol fényesebb, élénkebb színű dekor anyaghoz.

Organza függöny:

Magas fényű, csillogó, gyakran színátmenetes anyag, amely nagyon jó fényáteresztő képessége miatt kiválóan alkalmazható. Az organza anyagnak főleg egyszínű, vagy enyhe textúrával rendelkező anyagai léteznek, de organza anyagok mintás kivitelben is készülnek. Élénk fényei egyszerre nyújtanak elegáns és játékos megjelenést. Nagyon népszerűek az úgynevezett fél organza függöny anyagok is, amelyek enyhébb fényüknek köszönhetően visszafogottabb megjelenést nyújtanak. 

Az organza dekoranyagból és fél organza függöny anyagokból minden függöny típus remekül elkészíthető. Ráncolt függönynek, római rolónak, lapfüggönynek egyaránt ajánljuk!

Len függöny és pamut natúr függöny:

A természetes hatású függöny anyagok viszonylag sűrűek, emiatt a fényt is kevésbé engedik át. Ettől függetlenül ezek a függönyök könnyedek és nagyon jól használhatók minden függönyözési megoldásnál.

Fényáteresztő függöny elhúzva, lakástextil - Arnyekoljunk.huFehér színű organza függönyök, lakástextil - Arnyekoljunk.huKétféle fényáteresztő függöny egy karnison, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

A fényáteresztő függönyök méretei:

A sötétítő függönyökkel ellentétben nem az anyagok szélessége, hanem az anyagok magassága alapján kalkulálunk. A fényáteresztő függönyök szinte kizárólag 280-300 cm közötti magasságban készülnek. Általában az olcsóbb anyagok között találunk 180 cm magas függönyöket is. 

Hogyan számoljuk ki a szükséges mennyiséget?

Az alapszabály szerint a fényáteresztő függönyöket 1:2.0 ráncolással szereljük a karnisokra, vagy alumínium sínekre. Ez alapján a szerkezet hosszát kettővel szorozzuk, majd minden panel végein 10-10 cm anyagot számolunk hozzá a visszahajtásokhoz. Persze ettől eltérő ráncolást is alkalmazhatunk. 

Ismerje meg anyagszükséglet számítását a római roló és a lapfüggöny esetében is.

Mi alapján válasszunk?

A fényáteresztő függöny anyagokat tulajdonképpen minden megoldásnál alkalmazhatjuk. Először azt kell eldöntenünk, hogy ráncolt függönyt, római rolót, esetleg lapfüggönyt szeretnénk-e. Fontos kérdés az is, hogy milyen dekor anyagot szeretnénk, vagy lesz-e egyáltalán sötétítő függöny.

A mintákat és textúrákat is alaposan át kell gondolnunk. Figyelembe kell vennünk a belső térben lévő burkolatokat, tapétákat, és gondolnunk kell a leendő kiegészítőkre is. A fényáteresztő függönyöket össze kell hangolnunk a sötétítő függönyökkel. Például mintás fényáteresztő függönyhöz válasszunk inkább egyszínű dekor anyagot, mivel a túl sok minta zavaró hatást kelthet. Az egyszínű anyag könnyen beleolvadhat a környezetbe, és így tovább... De nem kell aggódni, hihetetlenül nagy választék áll rendelkezésünkre. És mi szívesen segítünk! :-)

Nézze meg a függöny anyagokat és kérjen tanácsot bemutatótermünkben!

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Gato Negro Kft. | 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |