Roletta

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

Sokoldalú, egyszerű és mégis különleges árnyékoló. A roletta.

A roletta már jópár évtizede kedvelt belső árnyékoló, elsősorban tőlünk nyugatra. Kis helyigénye, tartóssága, könnyű kezelhetősége, kedvező ára miatt sok helyen bizonyított árnyékolástechnikai megoldás. Manapság a roletta anyagok folyamatosan bővülő palettája lehetővé teszi, hogy minden enteriőrben az otthon dísze is lehessen. Az egyszínű anyagokon kívűl megjelentek a különböző izgalmas minták is. Ráadásul a roletta nem csak a nyílászárók elé kerülhet, mint árnyékoló, hanem például falboxok elé is, de alkalmazhatjuk térelválasztónak is.

A roletták nagy előnye, hogy olyan helyekre is felszerelhető, ahol a szűk helykínálat miatt nem alkalmazható hagyományos függöny. Szerelhetők oldalfalra, mennyezetre és ferde síkú nyílászárókra is. A roletta mozgatószerkezete készülhet műanyagból, acél tengellyel, de többféle fém is a rendelkezésünkre áll. Igény esetén lehetőség van úgynevezett tokozott roletta rendelésére is. Itt némi felár ellenében az egész roletta szerkezetet egy műanyag, vagy fém tokkal fedjük le. Az ilyen szerkezetek a lakás egyéb fém elemeivel összhangban egészen kitűnően mutatnak.

A roletta működtetése gyöngylánccal, vagy rugós módon (rugós roletta) történhet. Természetesen a gyöngylánc anyaga összhangban áll a szerkezet többi részével.

 

 Kék színű roletta fürdőszobábanRoletták irodai tárgyalóbanÉlénk színű, mintás roletták

Ébredjen kipihenten, hűtse otthonát, vagy játsszon a fénnyel!

Nyilván Ön pontosan tudja, milyen roletta anyagra van szüksége. És az anyagkínálatban biztosan megtalálja a megfelelőt. A fényáteresztő anyagoktól kezdve az árnyékolókon át, a teljes fényzárókig kedvére válogathat a különböző árnyékoló megoldásokból. A fényzáró roletta anyaggal és a mellé szerelt vezetősínnel teljes mértékben kizárható a fény és jelentős mértékben a hő is. Kínálatunkban megtalálható olyan roletta anyag is, amelynek a hátoldala fényvisszaverő réteggel van ellátva. 

Ezek mellett egy speciális anyag is a rendelkezésére áll. A napháló roletta anyag segítségével Ön kiláthat a nyílászárón, de ennek ellenére az anyag megszűri a bejutó fényt és hőt. Így egy egészen különleges árnyékolási technikát alkalmazhat otthona belső terében és az anyag időjárás állóságának köszönhetően a külső erkélyén, teraszán is. 

 Fényzáró, tokozott roletták nappalibanLila rolettákFényzáró roletta tetőtéri ablakban

Természetes anyagok alkalmazása az árnyékolásban.

A hagyományos műanyag alapú roletta anyagokon kívül egyre nagyobb választékban elérhetők a vászonroletta és a bambusz roletta anyagok is. Így a természetes megoldások híveinek sem kell kompromisszumot kötniük.

Néhány példa a bambusz roletták színmintáiból: 

 Sűrű szövésű, sötétítő bambusz roletta anyagRitka szövésű, fényáteresztő bambusz roletta anyagÁrnyékoló, mintás szövésű roletta anyag

Tipp:

  • Roletta anyagválasztékunkat itt találja: roletta anyagok galériája
  • Olyan árnyékolót keres, ami a fényáteresztő és sötétítő képességet egyszerre tudja nyújtani? Akkor ismerkedjen meg a sávrolóval!
  • A sávroló mozgatási lehetőségeiről és szerkezeteiről itt olvashat

 

A roletta kialakítását és a teljes roletta anyagválasztékot megtekintheti bemutatótermünkben.

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |