Alumínium karnis

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

Profil és alumínium karnisok, sínek, árnyékolástechnika:

A modern és minimál stílus előretörésével ezek a függöny tartószerkezetek 

Ezek a karnistípusok ma már ugyanolyan népszerűek, mint a rúdkarnisok. Ez nem véletlen, hiszen az alukarnisoknak nagyon sok előnye van. 

Miért fontos a profilméret?

A rúdkarnisokhoz hasonlóan az alumínium síneknél is a felhasznált függöny anyagok méretéhez és súlyához kell igazítani a szerkezet erősségét. Egy könnyű, fényáteresztő függönyhöz tökéletesen megfelel a vékony, kb. 1,5 cm-es alumínium sín, normál csúszkákkal. De egy nehéz, bélelt dekor, vagy blackout függönyhöz már 3-4 cm-es profilú, görgős csúazkával szerelt változatot kell használnunk. A profil és alumínium karnisok sokkal erősebbek a rúdkarnisoknál, mivel a szerkezetük úgy lett kialakítva, hogy a ellenálljon a terhelésnek. 

Variálhatóság, sokoldalúság:

Az alumínium sínek egyik legnagyobb előnye a kombinációs lehetőségekben rejlik. A sínek egy szerkezeten különbözőek lehetnek, kiegészíthetők drapériatartóval, a faltól való távolságuk a konzoloknak köszönhetően akár 27 cm is lehet. Utóbbi esetben a sínek vége behajlítható a falhoz, így eltakarhatjuk a függönyökkel a túl nagy rést. 

A sínek igény esetén hajlíthatók boltívben és bástyaívben, illetve  alkalmazhatunk íves, vagy szögletes végletörést is. 

Az anyagok mozgatása:

Az alu karnisok esetében a tartókonzolok nem akadályozzák az anyagok mozgatását. Ennek köszönhetően akár 6 méteres síneket is alkalmazhatunk, amin az anyag akadály nélkül mozog. A síneket zsinóros mozgatószerkezettel is felszerelhetjük, amelynek segítségével a függönyöket egy bal, vagy jobb oldalon lévő zsinórral húzzuk el. A mozgatás balra, jobbra, vagy két irányba történhet. Ez a lehetőség különösen jól jön nehéz, vagy nagy méretű függönyöknél. 

Mire figyeljünk?

Az alumínium síneket gyakran építjük stukkó mögé, ezért fontos, hogy a gipszkartonozás előtt megtervezzük, milyen árnyékolást szeretnénk. Célszerű 15 cm helyet hagyni, mivel ide a kétsínes sín is kényelmesen befér. Fal és mennyezet fűtésnél is szem előtt kell ezt tartani! Célszerű a csövek beépítése után, a vakolás előtt fényképeket készíteni!

Különböző profilméretű alu karnisok, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huAz alumínium sínek remekül alakíthatókTöbbsínes profilkarnis hajlított külső sínnel, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

Az alumínium karnis és profil karnisok választékát és működését nézze meg bemutatótermünkbe!

 

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Gato Negro Kft. | 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |