Római roló

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

A római roló
 

A roló már régóta népszerű belső roló árnyékoló, mivel elegáns, praktikus, és kis helyigényű. Letisztult kialakítása miatt kiválóan alkalmazható a modern és minimál belső terekben, így manapság nagyon divatos árnyékoló. 

A római roló kialakítása:

Mivel a rolók és raffrolók mozgatása és kialakítása alapvetően tér el a hagyományos függönyökétől és árnyékolótechnikai megoldásoktól, ezért speciális rolószerkezetre szereljük.A római roló anyagára felül tépőzár kerül, ezzel rögzítjük a rolószerkezet felső részén található tépőzárra. Az anyagon vízszintesen vannak felvarrva a rolószalagok. Ezekbe műanyag pálcákat helyezünk, ezek gondoskodnak a roló merevítéséről, illetve ezeken keresztül, függőlegesen futnak a felhúzásról gondoskodó zsinórok. Alul az anyagon kialakított súlyházba kerül a roló függőleges merevítéséről gondoskodó súlylap.

 Római rolók világos, mintás anyagból, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huRómai rolók gyűjtése, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huRómai rolók fürdőszobában, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

Hogyan mozgatjuk a római rolót?

A rolók mozgatása szorosan összefügg a roló anyagával és méretével. Könnyű, fényáteresztő anyagok, illetve kicsi római rolók esetében a húzózsinóros megoldás tökéletesen megfelelő. Dekor, vagy black out anyagok és nagy méretű rolók használatakor mindenképpen a gyöngylánccal mozgatható szerkezetet ajánljuk. Természetesen a motoros mozgatás is megoldható. Ebben az esetben a szerkezetbe épített csőmotor gondoskodik a roló anyagának mozgatásáról.

A rolószerkezet az anyagot lapolva, függőleges irányban gyűjti össze. Ennek is köszönhető a rolók egyedi megjelenése és különlegessége. Akár leengedve, akár részben, vagy teljesen felhúzva is dekoratív. 

Árnyékoló anyagok:

Tulajdonképpen minden fényáteresztő és dekor függöny anyagból elkészíthető a római roló és a francia raffroló. Csak a képzelet szabhat határt!

Viszont pár fontos szempontot mindenképpen szem előtt kell tartanunk. A rolókon az anyag kifeszítve foglal helyet. Emiatt egyszínű, a fal színéhez hasonló anyagokat nem célszerű alkalmazni, mivel a roló egybeolvad a környezetével. Színben eltérő, vagy mintás anyagokkal viszont remek összhatás érhető el. 

A római rolók esetében kevesebb anyagra van szükség, mint a hagyományos ráncolt függönyöknél. Utóbbi függöny típusoknál a karnis szélességének 1,5-2-szerese a szükséges anyagmennyiség, de a rolóknál csak a behajtások miatt kell 20 cm-rel több. 

Fontos árnyékolástechnikai tudnivalók:

A roló anyagának gyűjtése a nyílászáró fölött történik. Emiatt előre meg kell terveznünk, hogy elegendő hely áll-e rendelkezésre. A legtöbb római roló esetében a helyszükséglet 25-30 cm. Amennyiben ennél kevesebb, úgy az anyag a nyílászáró nyitását zavarhatja.

A római rolóknak viszont nincs oldalirányú gyűjtése, ezért kiválóan alkalmazhatók azokban a helyiségekben, ahol kevés hely áll rendelkezésre.

További lehetőségek és hasonló megoldások:

  • A római roló és a francia raffroló kiválóan kombinálható lapfüggönnyel, vagy ráncolt függönnyel. A galériában talál ilyen megoldásról képet.
  • Nincs elég hely a nyílászáró fölött? Akkor a roletta lehet a megoldás.
  • Fényáteresztés és árnyékolás egyszerre megoldható a sávrolóval.
  • Bővebben a rolószerkezetekről.

 Árnyékoló anyaggal készült római rolók, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huRómai rolók ráncolt anyagból, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huNarancssárga római roló fürdőszobában, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

Üzletünkben megismerheti a római roló szerkezetét, működését és válogathat az anyagok közül. 

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Gato Negro Kft. | 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |