Reluxa

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

Régi klasszikus árnyékoló: a reluxa

A reluxa évtizedek óta használatos árnyékoló megoldás otthonokban éppúgy, mint irodákban, vagy üzletekben. Alapvetően kettő típusa létezik, a fém reluxa, illetve a fa reluxa. A fém reluxa 16, vagy 25 mm-es alumínium lamellákkal szerelhető, amelyek körülbelül 30-féle színből választhatók A fa reluxa pedig 25, vagy 50 mm-es felületkezelt fa lamellákkal. A sínek, a zsinór és a létra színe a reluxa lamelláinak színével harmonizál. Használhatunk perforált reluxa lamellákat is, ha nem akarjuk kizárni az összes fényt.

 A reluxa nagy felületen is jól mutatReluxa inox fém gyönglánccalLetisztult, modern formák a reluxával

Különleges design: az Isoline reluxa árnyékolók

A reluxa nagyon praktikus és sokoldalú árnyékolástechnika, de sokakat zavar a kezelőzsinór, illetve a fejsín egyszerűsége. Ezekre a problémákra kínál megoldást az Isoline reluxa. 

A reluxák mozgatása, rögzítése:

Fix ablakokra a szabadon függő reluxa változatot ajánljuk, bukó-nyíló nyílászárókra a feszített kivitel a tökéletes megoldás. A feszített reluxa lamelláin vékony acélsodronyok vannak átfűzve, ezek tartják a üveg síkjában. A reluxa függőleges mozgatását zsinórral, a lamellák dőlésszögének állítását pedig átlátszó forgatópálcával végezzük. Amennyiben a reluxa két üveg közé kerül, úgy az ablakkereten egy tengelykivezetéssel oldjuk meg a kezelést.

 A reluxa fürdőszobában is remekül alkalmazhatóJáték a fényekkel a reluxávalÉlénk piros színű reluxa

 

Hová ajánljuk a reluxát?

A reluxák legnagyobb előnye, hogy bármilyen alakú üvegfelületre alkalmazhatók. A négyzeten és téglalapon kívül a boltíves, a trapéz és a háromszög formákra is alkalmazhatók. Ahol kevés hely áll rendelkezésre ott a reluxa remek megoldás lehet, mivel a lamellák kerülhetnek a nyílászáró falcába, de a két üveg közé is. Felhúzott állapotában a lamellák nagyon kevés helyen elférnek, így egységet alkotnak a nyílászáróval. Fontos megjegyezni, hogy a fa reluxának a gyűjtési helyigénye jóval, nagyobb, mint a fém reluxának.

 Trapéz alakú reluxaKör alakú reluxaFélkör alakú reluxa

Tipp:

  • A minimál stílus kedvelőinek kifejezetten jó választás ez a belső árnyékoló.
  • A reluxa egy kifinomultabb és jóval nagyobb anyagválasztékú alternatívája a pliszé.
  • A reluxa árnyékolók mozgatási lehetőségeiről és szerkezeteiről itt olvashat

 A reluxa irodákban is kiválóPiros reluxa ferde síkú konyhai ablakokonVidám, élénk sárga reluxa

A reluxa működését és a választható anyagokat megtekintheti bemutatótermünkben.

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |