Lapfüggöny

ŐSZI AKCIÓNK KERETÉBEN A MEGRENDELT ÁRNYÉKOLÓKAT, FÜGGÖNYÖKET DÍJMENTESEN BESZERELJÜK!

Modern és divatos árnyékolás: a lapfüggöny

Modern lapfüggönyt, vagy minimál stílusú árnyékolót szeretne? Akkor a lapfüggönyt Önnek találták ki! 

Fehér és piros színű lapfüggönyZöld mintás lapfüggönyVilágoskék és fehér lapfüggöny

 

A lapfüggöny anyagai és főbb árnyékolási jellemzői:

A régóta ismert hagyományos szalagfüggönyt, - amit általában irodákban alkalmaznak – gyakran összekeverik a lapfüggönnyel. Valójában elég nagy a különbség...

A lapfüggöny, más néven panelfüggöny szinte bármelyik fényáteresztő, árnyékoló, dekor, vagy black out anyagból elkészíthető. Ráadásul az átlagosan 60-80 cm széles lapfüggöny panelek a textíliákon kívül készülhetnek műanyag, vagy bambusz anyagból is. Az anyagok választéka akkora, hogy szinte lehetetlen befogadni. A színek, minták, textúrák kombinálásával egyedi belső árnyékolót hozhatunk létre.

A lapfüggöny paneljei egymás mögött helyezkednek el a lapsínen (panelkarnisnak is nevezzük), így hagyományos függöny funkciókat is ellátnak. Ráadásul az anyagszükéglet is kisebb ennél a függönyözési módnál, így bátrabban válogathatunk a drágább anyagok között is.

A panelkarnisok kialakításától függően a panelek elhúzása balra, jobbra, vagy mindkettő irányba történhet. Ezen kívül az elhúzószerkezet lehet jobb, vagy bal oldalon is, a praktikusság, vagy a helykínálat függvényében. 

A lapfüggöny paneljei tépőzárral rögzíthetők a panelkarnisra, ezeket oldalirányban egymás mögé lehet tolni az üvegfelület előtt. A textil feszességéről a tépőzáron kívül, egy alul elhelyezett súlylap gondoskodik.

 Narancssárga lapfüggönyFényáteresztő lapfüggönyZöld színű lapfüggöny

Mire jó még a lapfüggöny?

A lapfüggönyt árnyékolástechnikai megoldás mellett alkalmazhatjuk térelválasztóként is (térelválasztó lapfüggöny), akár egy nagy irodai tárgyalót akarunk kettő részre osztani, akár egy gardróbszoba ajtajának akarjuk használni. 

Tisztítása:

A mosása ennek a függönytípusnak a legegyszerűbb. Textilek esetén csak oldjuk a tépőzárat a lapfüggöny panel tetején, kivesszük a súlylapot az aljából, és mehet a gépbe. Műanyag, vagy bambusz anyagok esetében más a helyzet. Ezeknél nedves szivaccsal, vagy porszívóval tudjuk megoldani a lapfüggöny panelek tisztítását. 

 

Hasznos tanácsok:

  • A lapfüggönyök esetében az anyag mindig egy panel szélességben gyűlik össze. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy adott esetben a nyílászáró nyitását akadályozhatják a panelek, de sötétítő anyagok esetén a kilátást, illetve a fény bejutását is akadályozhatják. 
  • A lapfüggöny szerkezetről további informáciokat itt talál. 
  • A függöny anyagokon kívül feltétlenül nézze meg bambusz és műanyag roletta anyag kínálatunkat is! 

 

A lapfüggöny szerkezeteket és anyagokat tekintse meg bemutatótermünkben!
 

2012-2023 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Gato Negro Kft. | 06-30-251-7574 | info@arnyekoljunk.hu |